HORMONEN, MIND, BODY EN MEER.

Yoga, zó breng je je hormonen in balans

Facebook
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Waar gaat deze blog over

Yoga, het brengt je hormonen in balans. Door de juiste Yoga oefeningen te doen maak je je hoofd leeg en je lichaam sterker.

Yoga voor beginners

Yoga helpt om mijn hormonen weer in balans te krijgen.

Wat zou het toch fijn zijn wanneer je hormonen altijd in balans waren. Dan voelde je goed, had je energie, was je elke dag blij en dankbaar.

Ik ben vele dagen van de maand happy. Heb ik energie en ben ik dankbaar voor wat ik allemaal heb en mag doen. En ja, dan zijn mijn hormonen in balans. Dat voel ik doordat niet veel vreetbuien heb, mijn lontje lang genoeg is, heb meer geduld en ben gelukkig.

Ik ben op dit moment een mooi bedrijf aan het opzetten waar ik erg trots op ben en veel voldoening uit haal. Ik kan mijn aandacht daaraan volledig geven.

Soms zijn de hormonen in de war

En toch, zo eens in de maand voel ik de disbalans in mijn hormonen weer opkomen. Dan voel ik me lam in de benen, voel ik me rusteloos en is eigenlijk alles teveel. Dan wil ik het liefst met een dekentje, kop thee (of wijn) en een goede serie op netflix of video land op de bank zitten.

Dit is natuurlijk heel erg lekker en fijn, voor even. Want ik weet dat wanneer ik hier een uur of anderhalf zit ik mij nog steeds zo voel. Tenzij ik een komedie bekijk, dan ben ik wel wat vrolijker.

Welke hormonen voor de balans

Er zijn een aantal hormonen in je lichaam wat je door middel van Yoga kan doen verlagen.

Cortisol, ook wel de stresshormoon genoemd zoals je in mijn vorige blog kunt lezen. Cortisol wordt aangemaakt in de bijnieren net als het hormoon adrenaline. Adrenaline zorgt voor een korte heftige spanning. Cortisol werkt voor een langere periode. Op het moment dat je met yoga aan de slag gaat zal deze hormoon dus beter en langzamere werken. En dat geeft een fijn gevoel.

Melatonine. Dit is het hormoon dat wordt aangemaakt om lekker te kunnen slapen. Overdag is er meer cortisol aanwezig in je lichaam dat zorgt voor de energie. In de avond wanneer je wat meer vermoeider wordt stijgt het hormoon melatonine. Door de juiste yoga oefeningen in de avond te doen stijgt deze hormoon op de juiste manier en zul je een betere nachtrust ervaren.

Regelmatig yoga verlaagt je hormoondisbalans

Door regelmatig yoga oefeningen te doen zul je merken dat je hele hormoonhuishouding zich gaat aanpassen aan je dagelijkse bezigheden. Je gaat ervaren dat je je stukken beter voelt wanneer je in de ochtend opstaat. Of wanneer het even tegen zit.

Deze oefeningen hoeven helemaal niet ingewikkeld te zijn. Je hebt al bij een aantal beginnende yoga oefeningen snel resultaat.

Dan kan je vanaf hier verder gaan opbouwen wanneer je deze oefeningen onder de knie hebt.

Wil jij meer energie, je sterker en happy voelen?

Weet je na het lezen van deze blog niet zo goed waar je moet beginnen, maar wil je wel aan de slag met Yoga, doe dan de cursus voor beginners. Het is een ideale ‘instap’ cursus. En ik weet zeker, hierna voel je je veel beter!

De oefeningen zijn makkelijk uit te voeren en je kunt ze op ieder gewenst moment doen. Gewoon lekker thuis in je eigen omgeving, in je woonkamer of slaapkamer. Of met mooi weer lekker in de tuin.

Je ontvangt bonusvideo’s over de ademhaling, losse yoga series en zelfs een ebook met uitleg en plaatjes van belangrijke houdingen. Op deze manier lukt het iedereen om met yoga te starten.

Wat is Happy With Yoga?

Happy With Yoga is een online platform met vele soorten Yoga en meditatie.

 

Je kunt het thuis doen, in je eigen tijd waar en wanneer jij dat maar wilt.

Je kunt een cursus volgen of losse lessen doen.

Een voorbeeld van diverse lessen:

 • Laat los in de herfst
 • Mid-day refresh
 • Sam vritti meditatie

 

Voorbeeld van diverse cursussen:

 • Yoga tegen stress
 • Ochtend Yoga
 • Yin Yoga 

Inhoudsopgave

logo mijn hormonen
Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief

Yoga tegen stress

In deze cursus ga je aan de slag met het vinden van een diepe ontspanning om stress te verminderen. Hierbij ga je bezig met een inspanning om vervolgens nog beter te kunnen ontspannen

Ochtend Yoga

De ochtend Yoga heeft korte lessen, dus ideaal om je ochtend mee te gaan starten. Het bestaat uit 13 lessen. Of je nu behoefte hebt aan energie, kalmte of een focus. In deze cursus vind je het allemaal

Yin Yoga en de meridianen

In deze cursus van 7 lessen ga je aan de slag met verschillende meridianen in je lichaam. Bij iedere les staat er een Meridiaan centraal. Hierdoor kan je gericht aan de slag gaan. Doe je mee?

Start vandaag nog met yoga

Via deze link lees je alles over deze online cursus voor beginners van 9 lessen. En kan je direct aan de slag!

Heb je elke dag je hoofd vol met gedachtes ?

Ga dan voor de MASTERCLASS 'Stilte' nu met TIJDELIJKE korting

koffie

Wil jij alles weten over voeding?

 • Koolhydraatarm eten
 • Je hormonen weer in balans
 • Verse producten gebruiken
 • De beste dieeten op een rij
 • Keuze uit vele recepten
Mijn website
Ik geloof in JOUW hormonen
logo mijn hormonen
Wil je mij volgen?