HORMONEN, MIND, BODY EN MEER.

De meest voorkomende symptomen van de menopauze onthuld

Facebook
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Waar gaat deze blog over

De overgang is een belangrijke fase in het leven van een vrouw. Tijdens deze fase komen er vele veranderingen voor in het lichaam, waardoor sommige vrouwen last krijgen van overgangsklachten. Gelukkig zijn er verschillende manieren om deze klachten te verminderen of te voorkomen. In dit artikel bespreken we de meest voorkomende overgangsklachten en geven we tips om deze aan te pakken.

Hormonale veranderingen

Tijdens de overgang veranderen de hormonen in het lichaam van een vrouw. Hierdoor kan er onder andere een vermindering van oestrogeen plaatsvinden. Dit kan leiden tot opvliegers, nachtzweten en een droge huid. Ook kan er een vermindering van progesteron plaatsvinden, wat kan leiden tot stemmingswisselingen en angst.

Menopauze

De menopauze is de laatste menstruatie van een vrouw. Tijdens de menopauze stopt de eisprong en kan een vrouw geen kinderen meer krijgen. Sommige vrouwen krijgen hierdoor last van stemmingswisselingen, angst en depressie.

Gewichtstoename

Tijdens de overgang kan er een toename van het gewicht plaatsvinden. Dit komt vaak door veranderingen in de stofwisseling en een afname van de spiermassa. Het is daarom belangrijk om gezond te eten en te blijven bewegen om gewichtstoename te voorkomen.

symptomen menopauze

Slaapproblemen

Slaapproblemen zijn een veelvoorkomende overgangsklacht. Dit kan komen door opvliegers, nachtzweten en stemmingswisselingen. Er zijn verschillende manieren om slaapproblemen aan te pakken, zoals het gebruik van koele kussens, het aanpassen van de slaapomgeving en het gebruik van slaapmiddelen.

Botontkalking

Tijdens de overgang kan er ook een afname van de botdichtheid plaatsvinden. Dit kan leiden tot botontkalking en een verhoogd risico op botbreuken. Het is daarom belangrijk om voldoende calcium en vitamine D binnen te krijgen en om regelmatig te bewegen.

Conclusie

De overgang kan een moeilijke tijd zijn voor vrouwen, maar er zijn vele manieren om de klachten te verminderen of te voorkomen. Door gezond te eten, te bewegen en de juiste supplementen te gebruiken, kun je veel van deze klachten verminderen. Daarnaast is het belangrijk om goed te slapen en om voldoende calcium en vitamine D binnen te krijgen om botontkalking te voorkomen. Het is ook aan te raden om professioneel advies te vragen aan een arts of een diëtist. Zo kun je samen een plan opstellen om de overgangsklachten aan te pakken en te verminderen.

Tips om overgangsklachten te verminderen

Inhoudsopgave

logo mijn hormonen
Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief

Wil jij bewuster, gezonder, energieker worden in 10 weken?

Doe dan mee met mijn 10-weken BEWUST LEVEN programma
Mijn website
Ik geloof in JOUW hormonen
logo mijn hormonen
Wil je mij volgen?