HORMONEN, MIND, BODY EN MEER.

De beste voeding voor de overgang

Facebook
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

De beste voeding voor de overgang

Voeding tijdens de overgang kan soms ingewikkeld zijn.

De overgang is een belangrijke fase in het leven van elke vrouw. Tijdens deze periode verandert er veel in het lichaam, waardoor het extra belangrijk is om goed op voeding te letten. Een gezonde voeding kan helpen om symptomen als opvliegers, stemmingswisselingen en gewichtstoename te verminderen. In dit artikel geven we tips voor een goede voeding tijdens de overgang.

Eet zoveel mogelijk verse producten

Probeer zoveel mogelijk verse producten te eten, zoals groente, fruit, volkorenproducten en mager vlees. Deze producten bevatten veel vitamines, mineralen en vezels die goed zijn voor het lichaam. Ook zijn ze vaak minder verwerkt, waardoor ze minder toegevoegde suikers, zout en conserveermiddelen bevatten.

In de afslankreceptenbijbel vind je echt de heerlijkste verse producten. Deze zijn vers, koolhydraatarm en makkelijk te maken. Een aanwinst voor je keuken dus.

Je koopt deze boek af vanaf € 27,00 voor een digitale boek.

Vermijd suiker en verzadigde vetten

Suiker en verzadigde vetten zijn niet goed voor het lichaam. Ze verhogen het risico op hart- en vaatziekten en kunnen bijdragen aan gewichtstoename. Probeer daarom voeding met suikers en verzadigde vetten zoveel mogelijk te vermijden. Dit betekent bijvoorbeeld geen koekjes, snoep, frisdrank en vette snacks.

Daarnaast hebben suikers en vetten een behoorlijke invloed op je hormoonhuishouding en dus ook op je gemoedstoestand. Op het moment dat je veel suikers gaat eten zal je daar eerst een opleving van krijgen, maar op het moment dat je suikers weer dalen zal je hier door de pieken en dalen vermoeider door worden.

Voeg voldoende vezels toe aan je voeding

Vezels zijn goed voor de darmen en kunnen helpen om het cholesterolgehalte te verlagen. Probeer daarom voldoende vezels te eten, bijvoorbeeld in de vorm van volkorenproducten, groente en fruit.

Wat ook heel goed is zijn vezelrijke crackers. Het voordeel hiervan is dat de juiste spijsvertering al begint in de mond. Je moet immers veel meer kauwen dan op een brood. 

Voeding voor de overgang afslankrecepten bijbel
Ga nu voor de Afslank receptenbijbel. Hierin staan de heerlijkste recepten

Eet voldoende omega-3 vetzuren

Omega-3 vetzuren zijn goed voor hart en bloedvaten. Probeer daarom voldoende omega-3 vetzuren binnen te krijgen, bijvoorbeeld door regelmatig vis te eten.

Omega-3 is ook de bouwsteen voor je hormonen en dragen bij aan een gezond zenuwstelsel en het behoud van een goed geheugen en een goede gemoedstoestand.

Lust je geen vis, dan is er ook een optie om te werken met supplementen.

Voeg geen zout toe aan je voeding

Zout kan leiden tot een verhoogde bloeddruk en in de overgang is je bloeddruk vaak al een stuk hoger. Probeer daarom geen zout toe te voegen aan je maaltijden en kies voor producten met weinig zout.

 

Kies eventueel voor ander kruiden toe voor de smaak. Kruiden kunnen een positief effect hebben op je spijsvertering. Kies bijvoorbeeld een Chilipeper, of paprikapoeder.

Drink voldoende water

Het is belangrijk om voldoende water te drinken. Dit helpt om afvalstoffen af te voeren en zorgt ervoor dat de huid er gezonder uitziet. Probeer daarom minimaal 2 liter water per dag te drinken.

Je kunt dit lekker (en gezelliger) maken door er bijvoorbeeld een schijfje komkommer, citroen of gember aan toe te voegen.

Wat ook een hele fijne tip is om in de ochtend te beginnen met een glas warm water. 

Je lichaam is na 8 uur al uitgedroogd. Het is daarom belangrijk om je lichaam op tijd te voorzien van water.

Je maakt immers ook toch niet schoon met een droge spons?

Start daarom wanneer je opstaat direct met een glas water, zo zet je je lichaam direct aan het werk. Zeker wanneer je in de overgang zit kan dit heel erg helpen.

Zorg voor variatie in de voeding

Wanneer je iedere dag start met een broodje kaas, de lunch een lekker salade maakt en in de avond aardappels. groent en vlees eet zal je lichaam hieraan gaan ‘wennen’ en geen moeite meer doen om het op de juiste manier te gaan verteren.

Probeer dus variatie te creëren in je voeding en leefstijl.

Dat kan natuurlijk  op verschillende manieren. 

Probeer bijvoorbeeld eens je ontbijt te veranderen. Dagelijks iets anders bijvoorbeeld;

Een lekker groene smoothie

Een gebakken ei

Griekse yogert met granola

Maak eens lekkere ontbijtkoeken

Of start je dag eens met een muffin

 

Ik kan me voorstellen dat je denk hoe dan? Wat een werk is dat iedere ochtend. Dat hoeft echt niet zo te zijn!

Wil je hier hulp bij? dat kan! met mijn 10-weken  BEWUST LEVEN programma ga ik je hierbij helpen.

Klik op de link voor meer informatie

 

Conclusie

Om een goede balans te vinden qua voeding in de overgang is het dus belangrijk dat je overal rekening mee houdt.

Vers eten en daarbij de juiste supplementen kunnen van belang zijn om de overgang zo rustig mogelijk te laten verlopen.

Inhoudsopgave

logo mijn hormonen
Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief
Menokuur
Menokuur® is speciaal ontwikkeld voor vrouwen in de overgang die effectief willen afvallen én overgangsklachten willen verminderen!

Wil jij bewuster, gezonder, energieker worden in 10 weken?

Doe dan mee met mijn 10-weken BEWUST LEVEN programma
Mijn website
Ik geloof in JOUW hormonen
logo mijn hormonen
Wil je mij volgen?