Hormonen

Yoga helpt om je hormonen in balans te brengen.

Yoga
Yoga voor beginners

Yoga helpt om mijn hormonen weer in balans te krijgen.

Wat zou het toch fijn zijn wanneer je hormonen altijd in balans waren. Dan voelde je goed, had je energie, was je elke dag blij en dankbaar.

Ik ben vele dagen van de maand happy. Heb ik energie en ben ik dankbaar voor wat ik allemaal heb en mag doen. En ja, dan zijn mijn hormonen in balans. Dat voel ik doordat niet veel vreetbuien heb, mijn lontje lang genoeg is, heb meer geduld en ben gelukkig.

Ik ben op dit moment een mooi bedrijf aan het opzetten waar ik erg trots op ben en veel voldoening uit haal. Ik kan mijn aandacht daaraan volledig geven.

Daarnaast heb ik een fantastische man, hij is mijn maatje, mijn rots in de branding en steunt mij in alles wat ik nu aan het opzetten ben. Samen hebben we 3 prachtige kinderen die stuk voor stuk uniek zijn.

Iedere ochtend loop ik met veel plezier met onze 3 honden door het prachtige bos van Norg. Dat geeft mij een gevoel van vrijheid en een goed begin van een nieuwe dag.

Mijn huis mag dan niet altijd eruit zien als een showroom, en de was is niet altijd aan kant. Maar we hebben het gezellig en maken het er beste van.

Ook zijn onze puberkinderen het niet altijd met elkaar eens, bekvechten nog al eens met elkaar. Maar vaak hebben we ook gezellige avonden.

En toch, zo eens in de maand voel ik de disbalans in mijn hormonen weer opkomen. Dan voel ik me lam in de benen, voel ik me rusteloos en is eigenlijk alles teveel. Dan wil ik het liefst met een dekentje, kop thee (of wijn) en een goede serie op netflix of video land op de bank zitten.

Dit is natuurlijk heel erg lekker en fijn, voor even. Want ik weet dat wanneer ik hier een uur of anderhalf zit ik mij nog steeds zo voel. Tenzij ik een komedie bekijk, dan ben ik wel wat vrolijker.

Happy with Yoga

Yoga leren met een online cursus
Yoga voor beginners

Wanneer mijn hormonen weer eens uit balans zijn vind ik het heerlijk om Yoga te doen. Ik ben een beginnende en lig dus (nog) niet in de kreukels op een matje. Maar het is wel erg fijn om te doen.

Ik voel me na een oefening sterker, energieker en flexibeler.

Door de juiste oefeningen te doen helpt het me om mijn ademhaling onder controle te krijgen en mijn emoties ook.

Hierdoor zullen mijn hormonen weer in balans komen.

Welke Yoga artikelen schaf je dan aan?

Met de volgende artikelen heb je de eerste stap gemaakt om te kunnen beginnen.

Deze mat is zeker een aanrader! Hiermee heb je grip en kan je gemakkelijk alle yoga oefeningen uitvoeren.

Heb je liever direct een compleet starterset, dan is deze set heel erg handig

Deze Tunturi Yoga Starter Set is ideaal om alle basis oefeningen mee te doen. De set bestaat uit een Yoga mat, 2 Yoga blokken en een yoga stretch belt. De set wordt geleverd inclusief poster met oefeningen.!

Kleding voor Yoga

Wanneer je start met Yoga is het belangrijk om goed zittende kleding te hebben. Kleding wat niet in de weg zit wanneer jij je oefeningen doen.

De navy Super Yoga Legging is gemaakt van een stevige, ademende kwaliteit met 4-way stretch stof. Hierdoor ervaar je maximale bewegingsvrijheid tijdens je yogales of workout. De high-density-stof schijnt niet door en heeft anti-geur en antibacteriële eigenschappen.
De yoga legging heeft een brede band, een hoge elastische taille en een klein zakje in de heupband.

Voor een complete set kan je deze aanschaffen:

Yoga fitness set

Basic yoga legging met bijpassende sport bh verkrijgbaar in verschillende kleuren. De yoga legging heeft een brede band, waardoor je kunt kiezen om het als een high waist of low waist yoga legging te dragen. Dit geeft de mogelijkheid om deze legging op verschillende manieren te kunnen dragen.

Het is een mooie en zachte stof die heerlijk aanvoelt op het lichaam. Het vrouwelijke en elegante ontwerp maakt het item mooi af.

De juist gekozen kwaliteit van het stof zorgt ervoor dat de legging niet doorschijnt.

Het is ook een hele fijne legging voor de zwangerschap, omdat je de volledige band omhoog kunt brengen en hierdoor je hele buik bedekt is.

De pads in de sportbh zijn uitneembaar en geven een goede ondersteuning

Welke hormonen voor de balans

Er zijn een aantal hormonen in je lichaam wat je door middel van Yoga kan doen verlagen.

Cortisol, ook wel de stresshormoon genoemd zoals je in mijn vorige blog kunt lezen. Cortisol wordt aangemaakt in de bijnieren net als het hormoon adrenaline. Adrenaline zorgt voor een korte heftige spanning. Cortisol werkt voor een langere periode. Op het moment dat je met yoga aan de slag gaat zal deze hormoon dus beter en langzamere werken. En dat geeft een fijn gevoel.

Melatonine. Dit is het hormoon dat wordt aangemaakt om lekker te kunnen slapen. Overdag is er meer corisol aanwezig in je lichaam dat zorgt voor de energie. In de avond wanneer je wat meer vermoeider wordt stijgt het hormoon melatonine. Door de juiste yoga oefeningen in de avond te doen stijgt deze hormoon op de juiste manier en zul je een betere nachtrust ervaren.

Regelmatig yoga verlaagt je hormoondisbalans

Door regelmatig yoga oefeningen te doen zul je merken dat je hele hormoonhuishouding zich gaat aanpassen aan je dagelijkse bezigheden. Je gaat ervaren dat je je stukken beter voelt wanneer je in de ochtend opstaat. Of wanneer het even tegen zit.

Deze oefeningen hoeven helemaal niet ingewikkeld te zijn. Je hebt al bij een aantal beginnende yoga oefeningen snel resultaat.

Dan kan je vanaf hier verder gaan opbouwen wanneer je deze oefeningen onder de knie hebt.

Wil jij meer energie, je sterker en happy voelen?

Weet je na het lezen van deze blog niet zo goed waar je moet beginnen, maar wil je wel aan de slag met Yoga, doe dan de cursus voor beginners. Het is een ideale ‘instap’ cursus. En ik weet zeker, hierna voel je je veel beter!

De oefeningen zijn makkelijk uit te voeren en je kunt ze op ieder gewenst moment doen. Gewoon lekker thuis in je eigen omgeving, in je woonkamer of slaapkamer. Of met mooi weer lekker in de tuin.

Je ontvangt bonusvideo’s over de ademhaling, losse yoga series en zelfs een ebook met uitleg en plaatjes van belangrijke houdingen. Op deze manier lukt het iedereen om met yoga te starten.

Start vandaag nog met Yoga

Via deze link lees je alles over deze online cursus voor beginners van 9 lessen. En kan je direct aan de slag!

Laat je me weten wat je ervan vind? Of misschien heb je deze cursus al en wil je er meer over vertellen, laat een reactie hieronder achter.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *