Blog

Wanneer je vakantie in eigen land is

Mijn droomauto 🙂

Zolang als dat ik me kan herinneren ga ik op vakantie in eigen land.

Al vanaf mijn kindertijd hadden wij een stacaravan in Drenthe. Vanaf april tot oktober gingen wij hier ieder weekend, elke feestweekend en iedere zomervakantie heen. De laatste vrijdag van de schoolweek waren mijn spullen al ingepakt. Zodra mijn vader van het werk kwam was het de auto inpakken en wegwezen. 6 weken lang zomervakantie op de camping. Fantastisch!

Maak er een feest van!

Ik heb hier zoveel herinneringen liggen. Ik deed mee aan de playbackshow (en won 2 x!), hadden buurt barbecues, sliepen met vrienden bij elkaar in de caravan. Lagen iedere dag uren bij het zwembad met een groep vrienden. Waren ieder weekend te vinden in de disco, nadat we ons eerst natuurlijk moesten voorbereiden in de doucheruimte. En hebben uren meegedaan aan de bingo.

Kortom ik had de tijd van mijn leven. Met alle vrienden die ik maakte werden adressen uitgewisseld omdat in die tijd natuurlijk nog geen internet was, laat staan Facebook of Instagram. Ik moest dan maar hopen dat diegene ook terug schreef 😉 en hopen dat ze het jaar daarna weer op vakantie gingen in eigen land.

Toen ik 15 was had mijn vader geen zin meer in een vaste staan plek. Hij wilde een andere camping in eigen land ontdekken. Vreselijk vond ik het. Precies in mijn puberteit moest ik de camping verlaten. Mijn vrienden achter laten en alle plezier wat we hadden. Dat heeft best wel wat tijd gekost om dit een plekje te geven.

Maar ik ben er overheen gekomen en heb er echt hele mooie herinneringen aan overgehouden.

Met mijn eigen gezin op vakantie in eigen land

Zo´n 7 jaar geleden wilden mijn man en ik ook op vakantie in eigen land.

We kochten op de donderdag een grote tent en toebehoren. En op vrijdag waren we bepakt en bezakt met de auto en kar en de kids onderweg naar Neede. Hier is een super leuke familiecamping voor gezinnen met kleine kinderen. Je kunt er heerlijke schnitzels eten, iets wat we nu nog ieder jaar doen, even een avondje terug naar Neede.

Vakantie in eigen land

Zonder dat we de tent ook maar van binnen hadden gezien (er wordt geadviseerd om de tent eerst op te zetten thuis om te kijken of hij niet lekt), hebben we hem met succes in 1 keer kunnen plaatsen. De kids, en daardoor wij ook, hebben een fantastische week gehad, we deden mee aan een spooktocht, voor onze jongste toen heel spannend. Ook deden ze mee aan de playbackshow samen met een vriendinnetje wat ze hier hebben ontmoet. En hadden zelfs gewonnen, trotse mama!

Hormonen vliegen in het rond vlak voor vertrek.

Vlak voordat we op vakantie gaan bekruipt bij mij altijd een stress momentje. Ik wil graag mijn huis netjes achterlaten en met een rustig gevoel vertrekken. Ik ben van het maken van lijstjes, ideaal. Wat moet er nog gebeuren, wat moet ik allemaal mee, welke boodschappen moeten er nog worden gedaan. Zo kan ik steeds wat dingen afvinken en zorgt dit voor het gelukshormoon Dopamine en dat geeft weer een fijn gevoel wanneer we vertrekken.

Een jaar later waren de kids natuurlijk ouder en vonden we de camping in Neede minder geschikt voor hun. Dus hebben we een andere camping uitgekozen in eigen land. We kwamen uit in Groenlo, een super leuke camping voor jong en oud. Voor ons is het ook erg gezellig, ieder avond is er wel wat te doen op het terras.

We hadden in die tijd net een klein hondje gekregen Bodey, en die ging gezellig mee naar de camping. In Groenlo hebben we ook een geweldige tijd gehad. We zijn er een week geweest. In die week hadden we niet echt mooi weer. Hebben een aantal keren heel veel regen gehad, maar ja dat is het risico van vakantie in eigen land.

Stacaravan te koop

Op een avond liepen we naar het terras om een drankje te doen. Ineens zag ik daar een stacaravan te koop staan. Mijn hart sloeg op hol en mijn fantasie ging aan de haal. Dit is wat ik wilde voor mijn gezin.

Omdat wij een eigen zaak hebben en dus altijd aan het werk zijn leek mijn dit echt heel erg ideaal. Even weg van de drukte en af en toe ontspannen in eigen land op onze eigen plekje.

De volgende dag ben ik met kleine Bodey gaan wandelen en tegen mijn man gezegd dat ik een caravan ging kopen. En ja hoor, na een half uur waren wij de trotse eigenaren van een prachtige stacaravan.

Wat heeft dit met hormonen te maken?

Ik hoor je denken, wat heeft dit met jouw website over hormonen te maken? Nou, eigenlijk heel veel. Het is voor ons een plek om tot rust te komen. Om even niks te moeten. Go with the flow. En dus mijn hormonen in balans te krijgen. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn, althans niet voor mij. Een goed boek of een leuk blad, de kinderen naar hun zin en rust om me heen doet al wonderen.

Ook voor mijn man is het een afleiding. We hebben een eigen bedrijf aan huis en zijn daardoor veel aan het werk. Dus dit is een ideale plek om heen te gaan. Wanneer het nog geen vakantie is gaan we op zaterdag heen en komen we op zondagavond weer thuis. Het voelt dan alsof we een week zijn weg geweest.

Go with the Flow?

Inderdaad, go with the flow. In de vakanties kan ik mezelf de rust gunnen om op een stoel te zitten en te genieten van mijn hobby’s.

Tijd om te lezen

Het spelen met de kids in de speeltuin, of tennissen met mijn man vind ik geweldig. We maken ’s morgens geen planning en zien wel wat de dag ons brengt.

Thuis eten we vaak stipt om 5 uur. Maar hier hoeft dat gelukkig niet. We gaan lekker uit eten, bestellen een pizza of gaan bbq-en, alles kan hier.

Ik vind het heerlijk om te haken maar gun mijzelf hier thuis geen tijd voor. Op de camping lukt dat wel. Net als boeken lezen, thuis lees ik misschien een paar bladzijdes voor het slapen gaan. Op de camping lees ik zo een boek in een paar dagen uit.

Wat ik ook altijd doe is voordat ik op vakantie ga mezelf een aantal tijdschriften gunnen. Zo kan je een vakantiepakket of iets bestellen. Geen uitgebreide abonnement, maar alleen voor de vakantie.

Dit jaar neem ik de vakantiebox van Flow mee. Super leuke dingen zitten hierin, een memoriespel, een landkaart met stickers (al zullen er in mijn geval niet veel opgeplakt worden met alleen maar vakantie in eigen land) en natuurlijk het tijdschrift. Ik vind het heerlijk om hier doorheen te bladeren. Er staan leuke artikelen in en het leest makkelijk weg.

Bestel hier je vakantiebox

Ga jij ook voor de ‘go with the flow’ vakantie?

Helaas door de Corona gaan waarschijnlijk veel mensen dit jaar op vakantie in eigen land. Waar ga jij dit jaar heen op vakantie? En heb je ook last van vakantie stress? Laat een reactie hieronder achter.

Fijne vakantie!

Liefs Linda

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *