Hormonen

Snel afvallen? Zorg dat je hormonen in balans zijn. Op deze manier gaat het lukken!

Hormonen en afvallen
zorg ook goed voor jezelf

Wil je graag afvallen? En lukt het je maar steeds niet.

Je beweegt genoeg, je eet gezond. Maar toch val je niet af en kom je misschien alleen maar aan.

Hoe dit kan en wat je hieraan kunt doen leg ik je in deze blog uit. Ik laat je zien op welke manier je wél kunt afvallen.

Snel afvallen

Snel afvallen wil iedereen wel. Wanneer je start aan een koolhydraatarm dieet wil je eigenlijk een week later al resultaat zien. Voor mij was het niet echt dat ik moest afvallen, maar ik kocht hem echt voor het gezond eten. Zodat mijn hormonen weer in balans kwamen. En dat lukte! Ik kreeg mijn energie weer terug, ik sliep veel beter. En werd ook blijer!

Met de afslank receptenbijbel van Oscar Helm gaat het je zeker lukken op een leuke manier. Het receptenbijbel is één van de best verkochte dieetboeken van de afgelopen jaren.

Oscar Helm is een dieetpsycholoog, afslankcoach en is voedingsdeskundige. Met zijn afslank receptenbijbel bewijst hij dat je op een verantwoorde en gezonde manier snel kunt afvallen en je hormonen in balans kunt krijgen.

Uit eigen ervaring weet ik dat de recepten erg lekker zijn. Zelf houd ik niet zo van vis, maar dan zijn er genoeg andere mogelijkheden om een maaltijd te vervangen.

Snel afvallen lukt niet als je hormonen niet in balans zijn

Wat als je, wanneer je al een tijd gezond eet, al een tijd beweegt nog steeds niet echt aan het afvallen bent.

Waarschijnlijk ligt dit dan aan je HORMONEN. Dit kan ermee te maken hebben. Om je hormonen in balans te krijgen kan je een koolhydraatarm dieet volgen.

Dít zijn de hormoon boosdoeners voor het snel afvallen

De hormonen in je lichaam zijn de boosdoeners waarom je niet afvalt. Ik leg je er een aantal uit. Wanneer deze niet in balans zijn zal je niet veel of snel afvallen. Je hormonen gaan elkaar dan in de weg zitten.

Ghreline

Ghreline is het hormoon dat zorgt ervoor dat je een hongergevoel krijgt. Wanneer je maag leeg is wordt er Ghreline aangemaakt in je lichaam dat je ‘vertelt’ dat je iets moet gaan eten. Zodra je hebt gegeten zal dit hormoon weer afnemen. Dit gebeurt door je hersenen, die krijgen een seintje dat je vol zit en dus niet meer moet eten.

Bij mensen met overgewicht, blijkt uit onderzoek, dat dit verstoord is. Bij slanke vrouwen was de ghreline gehalte na een maaltijd aanzienlijk daalde dan bij mensen met een overgewicht.

Wanneer je een hoog ghreline gehalte blijft houden ontvangen je hersenen steeds het signaal dat je honger hebt en moet eten.

De oplossing om snel af te vallen

Eet langzame verterende voedsel. Want zolang je maag vol zit is het aanmaak van de Ghreline laag. Eet daarom voldoende eiwitten, gezonde vetten en langzame koolhydraten.

Leptine

Het hormoon Leptine zorgt ervoor dat je hersenen een seintje krijgen dat je vol zit. Dat je genoeg hebt gegeten en dus ook daadwerkelijk stopt. In vele gevallen duurt dit proces 20 minuten van het vol zitten naar het signaal in je hersenen.

Het is daarom belangrijk dat je langzaam eet. Zo heeft je lichaam de tijd om een signaal te sturen naar je hersenen dat je vol zit.

Leptine is actief in je (vet) cellen. Des te meer (vet) cellen je hebt, des te meer er seintje naar je hersenen gaan dat je vol zit. Alleen helaas is het op deze manier zo dat je hersenen minder gevoelig worden voor leptine en zal je je dus minder snel vol zitten.

De oplossing om snel af te vallen

Een oplossing hiervoor is minder (vet) cellen hebben. En dus afvallen. Het hormoon Insuline heeft veel invloed op beide hormonen Gherine en Leptine. Het blokkeert deze hormonen.

Belangrijk dus dat je voeding eet waar zo weinig mogelijk suikers in zitten. Het minder eten is geen optie, omdat je dan nog meer Gherine aanmaakt.

Insuline voor snel afvallen

Insuline is een hormoon wat je lichaam zelf aanmaakt. Deze zorgt ervoor dat de suikers uit de bloedbaan als energie in je spieren, cellen en organen komen. Zonder insuline kan je dus niet leven.

Je lichaam maakt, door middel van je alvleesklier, dit hormoon de hele dag aan om je bloedsuikerspiegel in balans te houden. Wanneer dit in de war is kan het zijn dat je resistent wordt voor de insuline.

Als je lichaam zelf geen insuline aanmaakt is er sprake van diabetes, in de blog lees je er meer over.

Een goede werking van het hormoon insuline is belangrijk wanneer je wilt afvallen. Op het moment dat je energie nodig bent ga je suikers eten, je bloedsuikerspiegel stijgt, hierdoor gaat je alvleesklier insuline produceren en zorgt ervoor dat de glucose naar de cellen gebracht wordt waar je energie nodig bent.

Maar wanneer je teveel en te vaak suikers inneemt waardoor je bloedsuikerspiegel vaak te hoog is zal je overschot aan suikers opgeslagen worden. In je vetcellen, vaak rondom de buik.

De oplossing om snel af te vallen

Noten zijn goed voor snel afvallen
noten zorgen voor een langere verzadigd gevoel

Breng je bloedsuikerspiegel weer in balans. Zorg voor géén pieken en dalen. Wanneer dit in balans is zal je lichaam vanzelf weer vet gaan verbranden. Een aantal tips :

  • Sla geen ontbijt over. Dit legt namelijk de basis van je bloedsuikerspiegel voor de rest van de dag.
  • Verdeel je maaltijden over de dag. Op deze manier krijgt je lichaam niet ineens veel suikers binnen en een tijd niet.
  • Wees je bewust van de snelle koolhydraten. Langzame koolhydraten zullen je bloedsuikerspiegel in balans houden.

Cortisol

Het hormoon Cortisol wordt ook wel het ‘stresshormoon’ genoemd. In dit artikel geef ik je tips om dit hormoon te verlagen.

Wanneer je een gedurende lange periode teveel cortisol aanmaakt kan dit schadelijk zijn. Daarnaast is het probleem van Cortisol dat deze als vet wordt opgeslagen rond je buik. Het zogenaamde ‘zwembandje’ .

Deze vet is gevaarlijker dan het vet dat ergens anders in je lichaam wordt opgeslagen. Dit wordt ook wel het visceraal vet genoemd.

Wanneer je teveel cortisol aanmaakt heb je ook meer zin in zoetigheid en vet eten. Bedenk maar eens wanneer je in een stress situatie bent, dan heb je echt geen zin in een salade, maar dan trekt een enorme chocolade reep je meer aan toch?

De oplossing om snel af te vallen

Er kunnen verschillende oplossingen zijn voor het verlagen van je Cortisol. Op het gebied van afvallen is dat simpelweg voet bij stuk houden. Zorg dat je geen zoetigheid in huis hebt.

Maar verander de zin in zoetigheid juist in andere lekker hapjes. Wanneer je het afslank receptenbijbel besteld ontvang je ook nog eens 84 gezonde tussendoortjes.

En geloof me ook hier zitten GEZONDE chocolade tussendoortjes in.

Serotonine

Serotonine is een hormoon dat je een geluksgevoel geeft. Ook wel het gelukshormoon genoemd. Wat en hoe dit werkt lees je in dit artikel.

Zodra je dit hormoon aanmaakt voel je je sterk, blij, is je motivatie het hoogst en ben je energieker.

Dit hormoon is dus ideaal wanneer je wilt afvallen. En het maakt het ook leuker. Tenslotte moet afvallen ook leuk en lekker blijven. In het afslank receptenbijbel van Oscar Helm staan heerlijke recepten in en is makkelijk vol te houden.

Review Afslank receptenbijbel

Ik heb zelf eerst het gratis week menu aangeschaft en ben daarna gelijk over gegaan op het volledig exemplaar.

Er staan heerlijke recepten in. Alle weekmenu’s zijn overzichtelijk. Er zit een boodschappenlijst in zodat je niet eerst alles zelf hoeft uit te zoeken. Ook ideaal.

Ik zou de Afslank receptenbijbel zeker aanraden voor mensen die (snel) willen afvallen. Maar ook zeker voor mensen die hun eetpatroon in balans willen krijgen. En dus af willen van de pieken en dalen van hun bloedsuikerspiegel.

Bij het afslank receptenbijbel ontvang je vele bonussen, hier kan je voor kiezen of niet. Maar Oscar Helm laat je niet in de steek wanneer je het afslank receptenbijbel hebt aangeschaft. Wekelijks ontvang je tips via de mail. Extra lekkere recepten en meer.

Heb jij de afslank receptenbijbel al en wil je hierop reageren? Dat kan hieronder.

Heb je hem nog niet? Dan kan je hem hieronder aanschaffen

Afslank Receptenbijbel

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *