Vitamines en mineralen

Met de ‘R’ in de maand is het tijd voor extra Vitamine C

De welbekende 'R' is in de maand, tijd voor extra Vitamine C
de ‘R’ is weer in de maand

De welbekende ‘R’ is sinds een paar weken weer in de maand en is het weer tijd voor extra Vitamine C.

Waar komt deze uitspraak vandaan?

Vroeger wat het zo dat wanneer de herfst ongeveer begon er in de winkels veel minder groentes en fruit waren. Hierdoor kreeg men te weinig vitamine C binnen en waren dus veel kwetsbaarder voor allerlei infecties en ziektes.

Tegenwoordig zie je dat er eigenlijk het hele jaar door diverse groente en fruit in de winkels of markten liggen en je genoeg vitamines en voedingstoffen binnen krijgt.

Alleen blijven we het toch noemen zodra de ‘r’ in de maand zit.Dit komt omdat je ondanks genoeg groente en fruit in de herfst en winter toch vatbaarder bent om ziek te worden.

Het is daarom raadzaam om in deze maanden extra Vitamine C te slikken.

Wat is Vitamine C

Vitamine C is een oplosbare vitamine. Het is een ascorbinezuur.

Het zorgt in eerste instantie voor een goede weerstand. Daarnaast is het ook goed voor gezonde botten, je tanden, je huid en de bloedvaten.

Het zorgt ook voor je zenuwstelsel en draagt ook bij aan de energievoorziening.

Vitamine C is een antioxidant. Het zorgt ervoor dat je lichaam beschermt wordt tegen vrije radicalen. Dit doet hij samen met vitamine E. Vrije radicalen spelen een rol bij verouderingsprocessen.

Vitamine C bevordert ook de opname van IJzer.


Een veelzijdig Vitamine kan je wel zeggen


Waar zit vitamine C in

Vitamine C zit in veel producten, het meest haal je uit groente, fruit en aardappels. Hierin zit het in verschillende hoeveelheden.

Hieronder vind je een aantal vitamine C krachtpatsers:

 • Spruitjes Tegenwoordig zijn de spuitjes gelukkig niet meer zo bitter dan ze vroeger waren. Probeer ze dus maar eens weer opnieuw, een echte aanrader voor je vitamine C inname
 • Boerenkool Ik ben zelf gek op boerenkool. En dan met name de boerenkool taartjes, deze maak ik met bladerdeeg. Echt een favoriet bij mijn kids. En ook weer vol met Vitamine C.
 • Sinaasappels Lekker voor op de zondagmorgen bij het ontbijt. Een grote glas vers geperste sinaasappelsap. Niet alleen voor voldoende vitames, maar ook nog eens leuk! Met een lekkere kopje koffie, wat croissantjes maak je er een gezellige zondagmorgen van.

Vitamine C te kort?

Wanneer of waaraan kan je nu merken dat je vitamine C tekort komt.

In je lichaam kan vitamine C ongeveer 3 maanden zijn voorraad opslaan. Wanneer je een poos geen of te weinig vitamine C hebt binnen gekregen kan je de volgende verschijnselen krijgen.

 • Vaker grieperig/verkoudheid
 • Minder energie
 • Verminderde weerstand
 • Wondjes die moeilijk genezen
 • Gewrichtsklachten

Gelukkig hoef je tegenwoordig niet snel vitamine C te kort hebben. Er zijn voldoende groente en fruit beschikbaar en je hebt voedingssupplementen wat je vitamine C tekorten kan aanvullen.

Gun jezelf een extra Vitamine C boost

Om je lichaam een extra boost te geven kan je ook voor extra vitaminen slikken.

Deze zijn in verschillende vormen te krijgen, in tabletvormen, in poedervorm of zelfs in een serumform om je gezicht extra verzorging te geven.

Hieronder vind je alle soorten Vitamine C bij elkaar.

Original Vitamine C serum

Wanneer je wat ouder wordt, of je huid heeft in de zomer veel zonlicht op zich gekregen, of smog of andere schadelijke stoffen is Vitamine C onmisbaar. Vitamine C werkt het beste in combinatie met andere antioxidanten en vormt samen met vitamine E de beste combi.

Dankzij de ontstekingsremmende eigenschappen verminderd je kans op puistjes en mee-eters. Het helpt je huid te herstellen.

EEN ECHTE AANRADER

Vitamine C in poedervorm

De voordelen van Vitamine C in poedervorm is dat ze sneller worden opgenomen door het lichaam. En het is natuurlijk makkelijker voor de mensen die geen pillen willen durven of kunnen slikken.

Davitamon Supplementen

Op dit moment heeft Bol.com enorme hoge kortingen op je voedingssupplementen zoals die van de Vitamine C.

Davitamon Vitamine C Forte + extra Vitamine D. Hier zit extra vitamine D bij in, heeft een hoge dosering Vitamine C .

Deze is perfect voor:

 • Sterke weerstand
 • Energieniveau
 • Stress-situaties
 • Immuunstysteem

Hij is suikervrij en zonder conserveermiddelen. Hij geeft geleidelijk alle vitamines en mineralen af in je lichaam en smaakt naar citroen.

Corona en Vitamine C

Pak je kans en zorg dat je een voorraad vitamine C in huis hebt voor de komende periode. Zeker in deze bizarre Corona tijden. Kan iedereen wel wat extra weerstand opbouwen.

Zoals al vele wel weten helpt vitamine C tegen je weerstand. Het wil niet zeggen dat wanneer je voldoende (of teveel) vitamine C slikt je niet ziekt kan worden. Dit is niet het geval.

Wel kan het bijdragen aan je weerstand. En dat wanneer je niet lekker voelt of verkouden wordt je er waarschijnlijk sneller vanaf bent.


Heb je naar aanleiding van dit artikel een vraag of opmerking? Laat het dan hieronder weten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *