MENSTRUATIESHORMONEN

 Hormonen is 1 van de belangrijkste dingen in het lichaam. Je leest hier alles 

✓ Koolhydraatarm eten
✓ Je hormonen weer in balans
✓ Verse producten gebruiken
✓ De beste dieeten op een rij
✓ Keuze uit vele recepten

Shop hier
WAT KAN HELPEN TEGEN DE HORMONEN?

Een aantal dagen voordat de menstruatie begint kan het heel fijn zijn om alles op regel te hebben zodat je ongestrest de menstruatie week in gaat. Dit kunnen natuurlijk allerlei manieren zijn. Zorgen dat je huis aan kant is, dat je was schoon en gestreken in de kast ligt. De kasten vol zit met boodschappen en dat je dus niet hoeft na te denken wat je die dag moet gaan koken. Wat ook een hele fijne manier kan zijn is Mindfulness. Bekijk eens de onderstaande link. Met deze cursus leer je door middel van een 8-weekse mindfulness cursus stap voor stap hoe jij je minder gestresst kunt voelen en meer relaxter op ieder gewenst moment. Je leert beter en bewuster te ademen, beter kunt slapen en meer kunt genieten van de momenten in het nu. Dat is toch fantastisch! Om deze cursus te volgen klik hier.

Wat is mindfulness

Mindfulness is een meditatie methode dat al heel lang bestaat. Het is een oefening waarbij je volledig in het hier en nu bent. 

Wanneer je dit volledig onder de knie hebt leer je niet alleen de oefeningen te doen tijdens de meditatie, maar je leert het ook toe te passen tijdens je dagelijks leven.

Het is een manier van leven. Een klein voorbeeld is het poesten van je tanden. 
Wanneer je dit doet met heel je gedachten, je bent alleen bezig met het poetsen van je tanden. Hier zijn al je gedachten bij. Denk je ergens anders aan, dan breng je je gedachten wer terug naar de tanden. 

Gelukshormonen Blogs

Maak je eigen gelukshormonen

Wat zijn gelukshormonen, hoe maak je ze aan? En hoe geniet je van deze hormonen?

Lees meer

Wat is Dopamine?

Dopamine is een aandrijfhormoon. Het versterkt je motivatie en drive.
Het voelt als een beloningseffect

Lees meer

Endorfine aanmaken, hoe doe je dat?

Endorfine is het  hormoon dat op een natuurlijke wijze een pijnstillend effect 

Lees meer